גל ראשון? גל שני? חוסר הוודאות לא צריך למנוע העסקת עובדים ולגרור פגיעה נוספת בעסק. פתרונות יצירתיים יכולים להעניק לכם קצת שקט בתקופה רוויית אתגרים זו.
חברות השמה יכולות להקל רבות על ארגונים בכל הנוגע לגיוס של כוח אדם איכותי ולחסוך זמן ומשאבים רבים גם בתקופות שגרה, אך בחודשים האחרונים נוצרו פערים גדולים אף יותר בעקבות המשבר. "אחת המצוקות הגדולות ביותר בעקבות הקורונה נכון להיום היא חוסר הוודאות" כך אומר חן דנטס, סמנכ"ל חטיבת Experis IT. "הלקוחות שלנו לא יודעים מה יהיה בעתיד אבל הם יודעים שהם צריכים כרגע עובדים. כשיש להם תקן אז עובדים עם מודל ההשמה הרגיל, אך אם אין תקן אנחנו מציעים לגייס במודל של מיקור חוץ וחוסכים לחברה את המורכבות שבחיפוש העובדים המתאימים והעסקה ישירה שלהם". "כדי להקל אף יותר על הלקוחות שלנו אנו מציעים עתה פתרון ביניים חדש המאפשר לארגונים גמישות רבה יותר. אנחנו בעצם מחברים בין שתי האפשרויות – מאתרים ומגייסים עובדים מקצועיים במיקור חוץ וכשייפתחו תקנים, החברה תחליט האם לקלוט את העובד להעסקה ישירה".
הגמישות אותה מזכיר חן עשויה להיות קריטית במיוחד בעבור חברות סטארטאפ, ולא רק בגלל החיסכון הכלכלי. על פי אותו סקר של רשות החדשנות, 80 סטארטאפים, כ-20% מהחברות שנסקרו — ייסגרו בתוך שלושה חודשים אם לא יצליחו לגייס הון. "שוק ההייטק הוא שוק גלובאלי ומושפע ישירות ממצב התעשייה הטכנולוגית בעולם. חברות ששרדו, עדיין עסוקות בליקוק הפצעים מנזקי הקורונה ומשברים נוספים כמו זה שמתרחש כרגע בארה"ב, זה משפיע על פעילות והשקעות בסטארטאפים גם בישראל וגורר את כולם להאטה. לעיתים ההחלטה אם לגייס או לא, תלויה בגמישות במהירות התגובה לתנאי המשק, אנחנו מבינים את זה ומספקים פתרונות מדויקים וגמישים יותר, כדי לאפשר את מרווח התגובה הזה ללקוחות שלנו".
"אנחנו מבינים את חוסר הוודאות ואת ההססנות בגיוסים אצל סטארטאפים וארגונים. ולכן במידה וחברה צריכה עובדים לתקופה ספציפית ואין את היכולת לקלוט אותם בסוף התקופה מכל סיבה שהיא –אנחנו נמשיך להעסיק את העובדים במיקור חוץ עבור החברה. ברגע שהמצב בשוק יתייצב ויפתחו תקנים חדשים, אפשר יהיה לבחור אם להמשיך ולהעסיק את העובדים במיקור חוץ ולחסוך את השקעת המשאבים במציאת עובדים חדשים או להתחיל תהליכי גיוס והשמה".
"לחברת Experis, יש בסיס נתונים גדול ומגוון עם למעלה מ-250 אלף מועמדים. אנו משתמשים בכלים חדשניים של חברת Woo המבוססים על בינה מלאכותית המתאימה במדויק את כישורי המועמד לדרישות המשרה". לירן קוצר, מנכ"ל Woo.io מספר על שיתוף הפעולה עם Experis: ״התחלנו לשתף פעולה עם Experis לפני כמספר חודשים מתוך מטרה לשלב את הטכנולוגיה שלנו לאיתור ועדכון מועמדים רלוונטיים במאגר של Experis, שנחשב למאגר גדול במונחים של השוק הישראלי. השימוש בטכנולוגיה של Woo, מאפשרת ל-Experis לייצר מספר גדול של פניות יזומות לקהל רחב של מועמדים הנמצאים במאגר, ובכך לשפר את רמת השירות הן למועמדים, שנחשפים למשרות רלוונטיות עבורם באופן יותר תדיר, והן למעסיקים המקבלים מועמדים ייחודים שחלקם הגדול לא מחפש עבודה באופן אקטיבי. אנחנו ממשיכים להעמיק את שיתוף הפעולה בינינו ולתת שירות יותר טוב, מהיר ויעיל לשני הקהלים".
כדוגמה ליעילות המערכת, סיפר חן על מקרה הצלחה מהתקופה האחרונה; "חברה העוסקת בתחום ה-Data, חיפשה Data Scientist עם מיומנויות ספציפיות שיתאימו לצרכיה. נפגשנו עם מנהל הצוות, עזרנו להגדיר את הצורך ואפיינו במדויק את הדרישות למשרה, ותוך שבוע בלבד איתרנו בהצלחה מועמד שהתאים מכל הבחינות וגויס לחברה מיידית". בתקופה כזו של חוסר וודאות טוב לראות יצירתיות גם בתחומים פחות צפויים כמו שראינו פה. חברות ההשמה מביאות איתן יתרונות הן עבור המעסיקים והן עבור המועמדים ומהלך כמו של Experis שפותח אפשרות נוספת עשוי להיות הדרך לצלוח את המשבר ולחזור לשגרה מוצלחת."