תאימות רגולטורית (compliance) וסקר סיכונים
ייעוץ, סקר סיכונים, וליווי בתהליך קבלת ההסמכה מאפשר חיסכון בזמן ומשאבים של הארגון
ארגונים המחזיקים במידע רגיש כפופים לתקנות ורגולציות מחמירות, ההגנה על מידע רגיש במוסדות וחברות ממשלתיות, הפכה לאינטרס לאומי. לשם כך הוגדרו רגולציות חדשות המנחות ארגונים ממשלתיים, ארגוני בריאות, פיננסים ואחרים בעלי מידע רגיש כיצד להגן עליו ממתקפות סייבר. סקר סיכונים מקיף הוא השלב הראשון והחיוני בתהליך עמידה בדרישות אלו, ומאפשר לזהות ולטפל בנקודות התורפה טרם תהליך ההסמכה.
לתאום פגישת ייעוץ:
אנו מייעצים ומלווים ארגונים בתהליכי מיפוי התקנים המתאימים, גיבוש המדיניות הכוללת לעמידה בהם, הכנת תוכנית מסודרת להטמעה ויישום התאימות לתקנים וכן הדרכות לעובדים.
הסביבה הטכנולוגית המודרנית ואתגרי אבטחת המידע שהיא מציבה, מאלצים ארגונים להיערך בצורה נרחבת אל מול האיומים, להתעדכן תדיר בשינויים המתרחשים בשוק ולעבור ממדיניות אבטחה סטנדרטית לפיתוח ואימוץ אסטרטגית ניהול סיכון כלל ארגונית.
ההגנה על מידע רגיש במוסדות וחברות ממשלתיות, הפכה לאינטרס לאומי. לשם כך הוגדרו רגולציות חדשות המנחות ארגונים ממשלתיים, ארגוני בריאות, פיננסים ואחרים בעלי מידע רגיש כיצד להגן עליו ממתקפות סייבר.
הרגולציות בתחום משיתות אחריות אישית על הבעלים, חברי הדירקטוריון והמנהלים הבכירים.
על מנת להוביל את הארגון בסבך הרגולציות והטכנולוגיות החדשות, אנו מספקים שירותי ייעוץ הכוללים בין השאר: הסמכות לתקנים ורגולציה, סקרי סיכונים, הערכת פגיעות, בדיקות חדירה והגנת סייבר.
המומחים שלנו עוזרים לארגון בפיתוח מדיניות אבטחה מאוזנת העונה על צרכי האבטחה של הארגון ועל דרישות רגולטוריות.
הערכה וניהול סיכונים
הערכת סיכונים והבנת ההשלכות שלהם, הם היסודות המנחים בגיבוש מדיניות אבטחת המידע המתאימה ביותר לארגון. המתודולוגיות שלנו מושתתות על הבנה מעמיקה בתחום ניהול סיכונים, אותם מבצע צוות מומחים מוסמך ומנוסה בתחום אבטחת המידע.
אנו מציעים ללקוחותינו ניהול מלא של סיכוני אבטחת המידע בארגון, החל מזיהוי הסיכונים, ניתוחם, בחירה של דרכי בקרה מתאימות, בחינת היעילות שלהן, וכן בנייה וניהול של תכנית לצמצום הסיכונים.
כתיבה והטמעה של מדיניות ונהלי אבטחת מידע
מדיניות אבטחת מידע הינה אבן היסוד להגנה על המידע הארגוני. הגדרת מדיניות אבטחה רשמית על ידי ההנהלה מאפשרת לגזור ממנה את נהלי האבטחה הארגוניים וכפועל יוצא גם ליישם את מערך האבטחה הארגוני. אנחנו מתמחים בגיבוש וכתיבה של מדיניות ונהלי אבטחת מידע המותאמים לסביבה הארגונית ולתקני האבטחה בהם הארגון צריך לעמוד.
הדרכות לעובדים והעלאת המודעות הארגונית לאבטחת מידע
בשנים האחרונות הפך נושא המודעות לאבטחת המידע בארגון לבעל חשיבות עליונה. הפקטור האנושי עשוי לבטל את הגנות הסייבר המתקדמות ביותר ולחשוף את הארגון לאבדן, שיבוש או זליגה של מידע רגיש.
חלק ניכר ממתקפות הסייבר" המוצלחות" שהתפרסמו לאחרונה היו מתקפות המבוססות על הנדסה חברתית, כלומר כאלו שהתמקדו במציאת החוליה האנושית החלשה וביצוע מניפולציות שונות לפגיעה/גניבת המידע דרך פרצה זו.
אנו מציעים בנייה וניהול של תכנית הכשרה מקיפה לעובדי הארגון, החל בסרטוני אבטחת מידע המועברים מדי תקופה וכלה בהרצאות ובקמפיינים פנים ארגוניים להעלאת המודעות לנושאים שונים באבטחת המידע.
אנו מכינים ארגונים לעמידה בתקני אבטחה כגון PCI, ISO27001, GDPR ואחרים:
רגולציות בתחום אבטחת המידע הינן המנוע לביצוע פעילות אבטחה בארגונים רבים. יש לנו היכרות מעמיקה עם מגוון רגולציות מקומיות ובין לאומיות וליווינו ארגונים רבים ומגוונים לקראת הסמכה בתקנים כגון:
- ISO27001 – תקן אבטחת המידע המוביל בעולם,
- PCI ,DSS – תקני אבטחת המידע של חברות האשראי הבין לאומיות
- GDPR – חוק הגנת המידע של האיחוד האירופאי, – (General Data Protection Regulation) הקובע סייגים וכללים לשמירה על פרטיות ואבטחת המידע. תקף לכל חברה המציעה שירות או מוצר השומר פרטים של אזרחים אירופאים.
- ניהול סיכוני סייבר בגופים מוסדיים – רגולציה מהדקת ומחמירה את דרישות אבטחת המידע בגופים מוסדיים ופיננסיים ודורשת מהם להגדיר מדיניות לניהול סיכוני סייבר הכוללת פעולות מניעה, נטרול, חקירה והתמודדות עם איומי ואירועי סייבר.
סקר סיכונים – שאלות ותשובות
- מהו סקר סיכוני סייבר ומדוע הוא חיוני לתהליך קבלת ההסמכה? סקר סיכוני סייבר הוא תהליך שיטתי לזיהוי, ניתוח והערכת סיכונים במערכות המידע של הארגון. הסקר חיוני לתהליך קבלת הסמכה משום שהוא מאפשר לזהות פערים מול דרישות התקן, למקד את המשאבים בטיפול בסיכונים המשמעותיים ביותר, ולהבטיח שהארגון משקיע את משאביו באופן יעיל בתהליך ההסמכה.
- באיזו תדירות מומלץ לבצע סקר סיכונים? תקנים כגון ISO27001 דורשים עדכון של סקר הסיכונים לפחות אחת לשנה או בעקבות שינויים משמעותיים בסביבת הארגון. עם זאת, בסביבה עסקית דינמית ומול איומי סייבר מתפתחים, אנו ממליצים על סקירה תכופה יותר של הסיכונים – למשל אחת לרבעון או חצי שנה – כדי להבטיח שהארגון מוגן באופן מיטבי.
- כיצד סקר סיכונים מסייע בחיסכון משאבים בתהליך קבלת ההסמכה? סקר סיכונים מאפשר לארגון להתמקד בנושאים החשובים באמת עבורו, במקום לנסות ליישם את כל דרישות התקן באופן גורף. זה מאפשר תעדוף נכון של משאבים, התמקדות בסיכונים המשמעותיים ביותר, וגיבוש תכנית עבודה מובנית שתוביל להסמכה בצורה היעילה ביותר. לקוחות שביצעו סקר סיכונים מקיף בליווי Experis Cyber דיווחו על קיצור משמעותי בזמן ההסמכה וחיסכון של עד 40% בעלויות היישום.
- מה מייחד את תהליך סקר הסיכונים של Experis Cyber? תהליך סקר הסיכונים שלנו נעשה על ידי צוות מומחים בעלי ניסיון רב בהסמכה לתקנים השונים, והוא משלב ראייה עסקית עם הבנה טכנולוגית מעמיקה. אנו מתאימים את המתודולוגיה לאופי הארגון, גודלו וענף פעילותו, ומספקים לא רק דו"ח סיכונים אלא גם תכנית עבודה מעשית ומתועדפת להפחתת הסיכונים ולהשגת ההסמכה ביעילות.