הכר את המקצוע – מפתח מערכות Embedded

חזרה לרשימת המאמרים

על תחום ה-Embedded והחשיבות שלו בחיי היום-יום

מערכת משובצת מחשב, השם העברי ל-Embedded System, הוא בעצם כל מערכת או מכשיר שמשולב בהם מעבד שתפקידו לבצע משימות מסוימות שהכרחיות לתפעול המכשיר, בין היתר, בזמן אמת. במלים פשוטות, מדובר במעבד המבצע חישובים שבלעדיהם המכשיר לא יהיה שמיש, והוא מתוכנן לביצוע משימה חיונית ומסוימת.

מההסבר הקצר הזה, אפשר להבין מדוע התחום הזה הולך ונפוץ לכל עבר. המזעור של המעבדים בעשורים האחרונים, אפשר להפוך כמעט כל מערכת, שבעבר התבססה על מכניקה או אלקטרוניקה ייעודית, למערכת ממוחשבת עם ביצועים ויכולות גבוהים יותר. דמיינו, פחות או יותר, כל דבר שמשמש אתכם בחיי היום – מהמכונית, דרך הטלפון הסלולרי, המיירט של כיפת ברזל, הגיטרה החשמלית, מכשיר ה-CT בבית החולים ועד למטוס שטסתם בו לחופשה האחרונה שלכם – כולם משובצים מערכות מחשוב חיוניות לאופן ההפעלה ולביצועים המוכרים כיום.

צעד גדול למחשב, צעד ענק לאנושות

אחת ממערכות ה-Embedded הראשונות והידועות ביותר פותחה במסגרת תוכנית החלל “אפולו” של סוכנות החלל האמריקנית. מחשב הניווט של החלליות היה הפיתוח הראשון בתחום. השנה הייתה אז 1965 והוא פותח במסגרת עבודת מחקר שנערכה באוניברסיטת MIT. הוא הוגדר כרכיב חיוני וברמת סיכון גבוהה מאוד לפרויקט כולו.

מאז, בכל זאת, עברו כמעט יותר 60 שנה ומערכות משובצות מחשוב נמצאות בכל מקום, לא רק בחלליות ובפרויקטים ממשלתיים. בתחילת הדרך, השימוש בטכנולוגיה הזו בוצע בעיקר בתעשיות עתירות טכנולוגיה ומימון כמו התעשיות הצבאיות ומאז התפשט לכל תחום בחיינו. כאמור, עם התפתחות המזעור והפחתת עלויות הפיתוח והייצור, קשה לתאר את האנושות כפי שהיא היום ללא מערכות Embedded.

להיות מפתח Embedded – מה זה אומר?

כפי שאפשר להבין, השימושים הנרחבים של מערכות משובצות מחשוב מצריכות ידע נרחב בקוד ובעיקר גיוון יכולות. במסגרת פיתוח מערכות כאלה, נעשה שימוש בשפות תכנות C, C++, Python ו-GIT, פיתוח מערכות הפעלה, בסיסי נתונים וממשקי משתמש ומימוש יכולות של מולטי-טרידינג.

בהתאם לכך, פיתוח מערכות כאלה הוא מגוון, מאתגר ומעניין. השימוש הנרחב והיישומים הרבים, משלבים גישות שונות לארכיטקטורות תוכנה, והם מחייבים הבנה שתאפשר אינטגרציה לרכיבי חומרה ותוכנה אחרים. אחד ההיבטים המספקים בפיתוח Embedded הוא השימושיות הגבוהה – ממש אפשר לחוש את פרי הפיתוח בחיי היום-יום.

ואם בשכר עסקינן, אז חשוב להגיד שמפתח Embedded ללא ניסיון, במרבית המקרים ייהנה משכר התחלתי של 15,000 – 20,000, ויוכל להתקדם עד לשכר נאה של כ-40,000 שקלים בתפקיד ראש צוות. השכר, כמובן, משתנה בין החברות ותלוי בהתמחויות ספציפיות שתרכשו לאורך הדרך במסגרת פיתוח מערכות משובצות מחשוב.

אז מאיפה להתחיל?

כמו כל דבר בחיים, אפשר ללמוד לבד ואפשר לבחור בקורסי הכשרה בתחום. הדרך הקצרה, מהניסיון שלנו, עוברת בהכשרה מעשית, ממש Hands-On. אנחנו, למרבה השמחה, מציעים מסלול כזה. הוא אורך חמישה חודשים, ברובו מבוצע מרחוק והוא מתאים לבוגרי תואר ראשון במסלולים ריאליים.

אצלנו, ב-Experis Academy, שמים דגש רב על השמה מיד בתום ההכשרה. המשמעות היא שההכשרה היא עלינו ולאחר שנתיים של העסקה תיקלטו כעובדים מן המניין באחת מהחברות המובילות בשוק.

אז אם הכשרה אינטנסיבית ומדויקת שאינה דורשת ניסיון מוקדם והיא מבוססת הצלחות בשטח מעניינת אתכם – דברו איתנו!

חזרה לרשימת המאמרים