להכיר את המקצוע (והשפה) – מפתח Java

חזרה לרשימת המאמרים

זוכרים את הימים בהם התגאיתם בסבא או סבתא שלכם שהם דוברי שבע שפות? אז מאז זרמו מים בנהר הזה. שפות הן לא רק אנגלית, עברית וספרדית, אלא גם Java, C++, HTML, SQL ועוד רבות אחרות.

מבין שפות התכנות הרבות, Java (או ג’אווה) היא אחת הפופולריות ביותר בעולם בקרב המפתחים. עזבו לרגע את השכר הגבוה שבא איתה, ג’אווה שינתה את העולם וממשיכה לשנות. היא אחת השפות עם השימושים המגוונים ביותר בתעשיות השונות ומבטיחה עניין והשפעה ל”דוברי” השפה. אז מה אתם אומרים, מתחילים לדבר ב-Java?

 

תולדות שפת ה-Java

 

קצת היסטוריה. Java היא אחת משפות התכנות הפופולריות בעולם, ליתר דיוק היא השפה השנייה בפופולריות שלה בקרב המתכנתים בעולם. היא הוצגה לראשונה בשנת 1995 ופותחה בחברה בשם “סאן מיקרוסיסטמס”, חברת מחשבים אמריקאית, שנרכשה מאוחר יותר בשנת 2010 על ידי ענקית התוכנה אורקל (Oracle).

תחילה, השפה פותחה על מנת לספק מענה פנימי למערכות ומכשירים בהם משולב מחשב שמבצע פונקציות בסיסיות בלבד. במלים פשוטות, בחברת “סאן” חיפשו ליצור שפה פשוטה ויעילה שתוכל לרוץ בקלות על מחשבים בסיסיים. הראוטר הביתי שלכם, למשל, או נגן mp3 ומצלמה דיגיטלית (ז”ל). המטרה הייתה שהשפה החדשה תהווה חלופה לשפת התכנות C++ שהיא מורכבת ממנה וצורכת משאבים רבים ביחס לפונקציות אותן היא נדרשה למלא באותם מחשבים ומכשירים בסיסיים.

מפה לשם ואחרי כמה כישלונות בדרך, החליט צוות הפיתוח לעשות שימוש ב- Java עבור יישומי אינטרנט (Web). החשיבה הייתה חדשנית באותו הזמן. עוד לפני שהאינטרנט חדר לכל מחשב (או טלפון) בעולם, שפת ה-Java הציעה חשיבה רשתית. כלומר, שפה אחידה המאפשרת להריץ יישומי רשת על כל מחשב ומערכת הפעלה. למה זו הייתה חשיבה חדשנית? כי עד אז מתכנתים נאלצו לכתוב בשפות קוד שונות ולבצע התאמות משמעותית למחשב המסוים ולמערכת ההפעלה המסוימת.

 

ג’אווה – בטוח שמעתם על זה

 

היתרונות של ג’אווה – אי התלות בפלטפורמה המריצה והפשטות שלה והיותה קלה ללמידה – הפכו אותה לפופולרית במיוחד, וכיום היא השפה המובילה בפיתוח אפליקציות בסביבת אנדרואיד. אבל לא רק. הפיתוחים המרכזיים שנעשו באמצעות ג’אווה בטח מוכרים לכם. ויקיפדיה, לדוגמה, שהחליפה את האנציקלופדיה המסורתית, מבוססת על Java. מה היינו עושים בלי ויקיפדיה? קשה לדמיין.

אם אנציקלופדיות הן פחות הקטע שלכם, מיינקראפט (Minecraft), משחק הוידאו הנמכר בכל הזמנים, גם הוא לא היה כפי שהוא אלמלא שפת הג’אווה. חובבי מדע? בטח תשמחו לגלות שנאס”א עושה שימוש נרחב במשימותיה בחלל בג’אווה. החל במשימת הרכב הבלתי מאויש שנשלח למאדים וכלה במשימות מיפוי ותצפיות בחלל. ומהחלל לכדור הארץ, הג’אווה משמשת בתחום הביו-אינפורמטיקה ומסייעת בקידום פענוח הגנום האנושי. ואיך אפשר בלי נטפליקס? האפליקציה של חברת הסטרימינג מבוססת ג’אווה וגם כלי הניהול של אמזון בענן מבוססים על השפה. וזהו רק קצה המזלג, הבנתם את הפוטנציאל.

 

היום-יום של מפתח Java

 

בעקבות הפשטות היחסית של השפה, אפשר לומר ש-Java נמצאת כמעט בכל מקום. לא משנה אם מדובר בפיתוחים בתחום הביג-דאטה או התקשורת, אפליקציות מובייל, יישומי רשת, צד שרת, פיתוח תוכנות ועוד – ידיעת ג’אווה עשויה לפתוח בפניכם מגוון רחב במיוחד של תחומים שתורם לעניין כמפתח Java. ידיעת השפה תחשוף אתכם לפרויקטים בתחומים שונים ומשתנים ותגדיל את המוביליות שלכם בשוק העבודה.

ברוב המקרים, שגרת העבודה היומית של מפתח ג’אווה תכלול עבודה בצוותים קטנים תוך ביצוע אינטגרציות בין הצוותים. המתודולוגיה השכיחה היא כמובן Agile, או במלים אחרות, צעדים קטנים ומהירים ותיקונים על הנתיב בהתאם לצרכים המשתנים מצד השוק והלקוחות. לא עוד פרויקטים גדולים וארוכי טווח שלוקח שנים לטעום את פירות העבודה. כמפתחים, בעיקר תשבו על הכיסא, אבל הדינמיות הגבוהה והרב-תחומיות עשויים לפתוח בפניכם מסלולי קידום לניהול פיתוח ופרויקטים והם יעניקו לכם ניסיון רב ומגוון.

 

דרישות ושכר ממוצע של מפתח Java

 

הביקוש למפתחי ג’אווה הוא גדול והשכר ההתחלתי של מפתח ג’אווה בלי ניסיון נע בין 15,000 ל-25,000 ש”ח לחודש. מפתח עם ניסיון של 5-3 שנים ירוויח בממוצע בין 25,000 ל-32,000 ש”ח  לחודש, ועם ניסיון מעל ל-5 שנים השכר הממוצע ינוע בין 32,000 ל-40,000 ש”ח. במידה ומדובר בתפקיד בדרג ניהולי השכר יטפס בהתאם למעל ל-40,000 ש”ח לחודש. בקיצור, יש למה לצפות.

כדי להיות מפתח Java מוצלח ולהתברג בתפקידים מעולים בחברות מצוינות נדרשת יכולת למידה עצמית. מפני שג’אווה היא שפה מבוססת קוד פתוח היא גם זוכה לעדכונים ושדרוגים רבים בכל מספר חודשים ועל המפתח להכיר אותם ולהתעדכן בהם באופן רציף. מעבר ללימוד עקרונות השפה עצמה, הכרה של סביבות העבודה השונות (Frameworks) בהן משולבת שפת הג’אווה חשובה להתקדמות בקריירה ולהגדלת השימושיות של השפה.

 

הצעד הראשון בדרך אל התפקיד

 

למידה עצמית היא כאמור חשובה וחיונית להתקדמות בקריירה. עם זאת, בתחילת הדרך קורסים והכשרות מקצועית ממוקדות עשויות לקצר את הדרך אל הג’אווה. במסגרת הכשרה מסודרת תוכלו תוך מספר חודשים לרכוש את בסיס את הידע באופן שמותאם לצרכים המשתנים בשוק התעסוקה הטכנולוגי. אחוז ההעסקה של בוגרי קורסי ההכשרה הייעודים הוא גבוה, במיוחד של קורס ה-Java שלנו. כש-95% מהמסיימים מועסקים מיד בתום ההכשרה, ויש כבר אלפים כאלה, זה אומר הכל. כי בסופו של דבר כל מסע מתחיל בצעד אחד.

החלטתם לצאת למסע הזה? אז למה לעשות את הצעד הראשון לבד?

חזרה לרשימת המאמרים