תחום אבטחת המידע או ההגנה בסייבר ממשיך לצמוח משנה לשנה, ולא בכדי. מספר המתקפות גדל בכל שנה, מורכבות התקיפות עולה והסייבר אף הפך ככלי נשק בין מדינתי – כפי שחווינו בשנתיים האחרונות בהקשר מלחמת רוסיה-אוקראינה וגם במסגרת הלחימה בעזה בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר.
אל מול איומי הסייבר המתפתחים, סביבת העבודה שלנו הופכת להיות מחוברת יותר ומקושרת יותר, ובעיקר פגיעה יותר. ארגונים כיום חשופים יותר מאי פעם למתקפות – מניעה והגנה הן הכרח ארגוני ראשון במעלה. העלות הגבוהה והידע המעמיק הנדרש בניהול ותגובה של אירועי אבטחת מידע מהווים חסם עבור ארגונים רבים.
אז איך אפשר להתגונן ומהר? שירותי SOC (Security Operation Center) במיקור חוץ הם אפשרות יעילה ואפקטיבית, וחשוב להבין מה הם כוללים והאם הם מאפשרים הגנה מקיפה והוליסטית שתבטיח מענה מיטבי לצרכי הארגון.
הגנה הוליסטית – על מה ולמה
במלים פשוטות, הוליזם משמעו "השלם הגדול מסך חלקיו". לפי גישה זו תכונות של מערכת מסוימות אינן ניתנות להבנה אלא בראיית השלם, קרי, בניתוח של כלל המערכות הנמצאות בקשרי גומלין עם אותה מערכת מסוימת. כאשר באיומי סייבר עסקינן, הגישה ההוליסטית מקבלת משמעות ייחודית. אפשר לראות את הרעיון ההוליסטי בתחום הסייבר דרך ההבנה כי פעולות חינוך והעלאת המודעות של הגורם האנושי הן חלק הכרחי מן השלם במאמץ ההגנה על מידע, בהבנה כי יש צורך בלמידה ושינוי מדיניות תוך כדי ניטור והגנה ועוד.
אם בעבר ניתן היה להגן על הנכסים הארגוניים באופן פשוט יחסית, היום מדובר במשימה מורכבת הרבה יותר. ה-Firewall, המוכר לטובה שסיפק בעבר את מרבית צרכי ההגנה בארגונים הפך לחוליה אחת בשרשרת ארוכה של מוצרים. בעידן של אפליקציות, Cloud, גישה מרחוק למערכות הארגוניות דרך האינטרנט ועוד, נדרשים שירותי סייבר מקיפים יותר. וכן, מלאכתם של ה-CISO בחברות הפכה להיות מאתגרת יותר וניהול של מספר ספקים ומוצרים מקשה במלאכת יישום ההגנה ההוליסטית.
שירותי SOC – רחב יותר, מקיף יותר, בטוח יותר
כאמור, הקמת מערך סייבר פנים-ארגוני הוא עניין לא פשוט. עלות גבוהה, ידע מעמיק והגדרה ואפיון הצרכים לצד כח-אדם איכותי שנדרש לגייס, הם רק חלק מהסיבות. אצלנו ב-Experis Cyber תוכלו לקבל את שירותי אבטחת המידע ולדלג מעל המשוכה הגבוהה הזו.
מרכז הבקרה שלנו מאויש 24/7 ומספק הגנה יעילה שתפורה למידות של כל ארגון. ניטור רציף במגוון רחב מאוד של מרכיבים וסביבות טכנולוגיות יכול למנוע במקרה הטוב מתקפת סייבר פוטנציאלית ולאפשר פעולות מנע ברגע הנכון, ובמקרה הטוב פחות לזהות מתקפה שמתרחשת ולצמצם את הנזק הפוטנציאלי במהירות.
שירותי SOC מנוהלים נבדלים זה מזה בהיקף השירותים הניתנים וביכולת לספק הגנה הוליסטית אפקטיבית. בשיתוף פעולה עם Cisco ו-RADWARE אנו מספקים הגנה מלאה לתשתיות ה-IT של ארגונים, אוספים מידע באמצעות פרוטוקול Netflow (IPFIX) ומאתרים ומתריעים על מתקפות DDos, הזלגת מידע, תקיפות מסוג "מזרח-מערב", מבחינים בין Human ל-Bot בכל נקודת זמן, מבצעים ניטור והגנה בסביבת Kubernetes ועוד. באתגרי ההגנה המתגברים בסביבה אפליקטיבית דינמית ש"זזה" מהר, אנו מטפלים בין היתר באמצעות פלטפורמת Tetration המתקדמת הכוללת יכולות של למידת מכונה ובינה מלאכותית ובאמצעות סל שירותי RADWARE Cloud WAAP. כלל הפתרונות שלנו הם רב-שכבתיים ורב-מוקדיים.
במסגרת תפיסת ההגנה ההוליסטית, עולה הצורך גם בלמידה ועדכון תוך כדי תנועה וביכולת שליטה מרכזית על הנכסים הארגוניים. אנו נסמכים על מומחי מודיעין ברמה הגבוהה ביותר ומאפשרים עדכון תדיר של מדיניות אבטחת המידע בהתאם לתמונת האיומים והרכב הנכסים הארגוניים. בנוסף, אנו מציעים ניהול אבטחה של צד ג', שירותי תאימות ורגולציה, שירותי NOC ועוד. לא משנה אם מדובר בענן, בתשתית פיסית או וירטואלית, בניהול מקומי או מרכזי – שירותי ה-SOC שלנו מספקים מענה מקיף והוליסטי.
השורה התחתונה (והעליונה)
מרבה נכסים, מרבה דאגה. נראה שבהקשר הדיגיטלי זה נכון שבעתיים. העולם זז כל כך מהר וקשה להדביק את הקצב. הנזק הפוטנציאלי של מתקפת סייבר הוא עצום ומחייב ארגונים להגן על עצמם, ומלאכת ההגנה שהופכת מורכבת יותר ויותר באמצעות ריבוי הסביבות הטכנולוגיות הארגוניות מדגישה את הצורך ביצירה של מענה מקיף ובעיקר הוליסטי.
בהקשר זה, שירותי הסייבר שלנו, ב-Experis, מאפשרים לתפור לכל ארגון חליפת הגנה עדכנית. כזו המשתנה בהתאם לצרכים ולהתפתחויות הטכנולוגיות, ומבלי הצורך להקים תשתיות ארגוניות ולפתח הון אנושי-ארגוני, עניין יקר, ארוך ומאתגר.
לא משנה מאיפה תסתכלו על זה – השורה העליונה, התחתונה ומה שביניהן – הכל צריך להיות מוגן, מנוטר ומטופל.