קניות באינטרנט הם כבר מזמן לא אפיזודה חולפת או אקט שעושים עליו אייטמים בחדשות שישי, כולנו ממלאים סלים, משווים מחירים, מחכים לימים מיוחדים ומכניסים את כרטיס האשראי שלנו לחנויות אונליין כאלה ואחרות. ונניח שאתם חלק מיחידי הסגולה שבחיים לא קיבלו חבילה הביתה, תמיד יש את עניין הכנסת כרטיס האשראי לתשלום חשבונות חשמל, מים וכדומה.
בימים שבהם כרטיסי האשראי שלנו כבר שמורים באפליקציות, הקניות מתבצעות על אוטומט, הפוטנציאל להונאות גדול מתמיד וההאקרים נעשים מתוחכמים ומשכנעים יותר – הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על הפרטיות ועדיין לרכוש מכסים לנקודות חשמל וכיסויים לפלאפון בבטחה:
אלכסון זה אסון
לינקים מקוצרים הפכו להיות ברירת המחדל של מפרסמים וחברות רבות שרוצות לעקוב אחרי הפעילות שלהם, לנטר תנועה ולהבין איזה מקור מפיק להם את הרווח הגדול ביותר. לצערנו, הרבה תוקפים משתמשים במידע הזה כדי לנסות ולהשתיל לינקים זדוניים במסווה של לינק מקוצר טוב ירושלים.
אז מה אפשר לעשות? קודם כל, אפשר לבדוק את הלינק עוד לפני שלוחצים עליו – פשוט מוסיפים "+" לשורת הכתובת, לוחצים אנטר והופ – נפתח האתר של חברת הקיצורים שמסבירה לאן פניכם מועדות.
ככה זה נראה בפועל:
מוסיפים "+" בשורת החיפוש
ורואים לאן הקישור מבקש לשלוח אתכם
דפדפן אקטיבי
אנחנו אוהבים כלים חינמיים. במיוחד כשהם אמינים, מגיעים מחברה גדולה ומדויקים. בדיוק בגלל אלה, אנחנו שמחים להמליץ על ה-Microsoft Defender Browser Protection מבית היוצר של (הבנתם כבר אבל עדיין) Microsoft. התוסף החביב הזה יבדוק כל אתר שתיכנסו אליו ויתריע על הזדוניים שבהם ע"י מעבר למסך אדום שמפרט את סיבת האזהרה. חווית משתמש מאוד נוחה וברורה, הגנה אפקטיבית ומונעת ועלות של 0 שקלים לכל הטוב הזה. מה עוד צריך?
- כדי להתקין אותו, פשוט חפשו את ה- Microsoft Defender Browser Protection בחנות תוספי הדפדפן הקרובה אליכם.
הקדימו תרופה לדליפה
כיום, לא ניתן להתגונן במאות אחוזים מדליפת פרטי אשראי. בחלק גדול מהמקרים הקונה הוא לא הסיבה לדליפת הפרטים – אלא בית העסק עצמו. על מנת להגן על עצמנו, מומלץ להשתמש בכל תחליף זמין לכרטיס האשראי לצורך רכישה באינטרנט. בין אם מדובר בחשבון PayPal לבין תשלום בעזרת חשבון גוגל אליו מקושרים פרטי האשראי (הסבירות שגוגל או PayPal ייפרצו נמוכות, הרבה יותר מאשר שבית עסק שרירותי הנמצא באינטרנט ייפרץ).
החוצץ הווירטואלי בין החנות בה קונים לבין פרטי האשראי יכול להציל אתכם מהונאות אשראי, גם אם האתר בו מתבצעת הרכישה נפרץ.
הצלחתם להישמר?
ניתן לבדוק את כתובת המייל / הנייד שלכם באתר haveibeenpwned. האתר מאפשר למשתמש להזין כתובת מייל או מספר טלפון על מנת לבדוק האם אחד מהפרטים הללו הופיע באירוע חשיפת מידע. במידה והפרטים אכן מופיעים, צאו מנקודת הנחה שאתם בסיכון לפריצה – והחליפו סיסמא לחשבון שלכם בהקדם. רואים שם את המייל הארגוני? זה הזמן ליצור קשר.