גיוס (בלי באגים) למשרות טכנולוגיות – המומחים של Experis מסבירים

התחרות הגבוהה על טאלנטים טכנולוגים מחייבת ארגונים להקפיד על תהליכי גיוס ללא רבב. הנה כמה דרכים לעשות את זה נכון

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

אמרה ידועה בעולם הספנות גורסת כי “בשביל שעה בים, צריך שעה בים”. מה זה אומר? שאין תחליף לניסיון ואין קיצורי דרך. ואיך זה קשור? בתהליכי גיוס בכלל ובגיוס למשרות טכנולוגיות בפרט, צוותי ה-HR מתמודדים עם אתגרים רבים שנובעים לרוב מהיעדר רקע טכני וניסיון בפיתוח. אלה מקשים על זיהוי של ההתאמות הנדרשות בין המועמד לבין המשרה הטכנולוגית ועלולים לפגוע באפקטיביות של תהליכי הגיוס. הנה כמה דגשים מהמומחים של Experis שיאפשרו לכם לצלוח את האתגרים בתהליכי הגיוס (לפחות את חלקם)

הפרטים הקטנים משפיעים על התהליך הגדול

תיאור התפקיד הטכנולוגי אותו אתם מתכוונים לאייש הוא נקודת מגע אמצעית וראשונית של המועמד עם הארגון. לתיאור משרה מפורט ומדויק יש חשיבות רבה, ובכוחו להוות סנן ראשוני שיחסוך לכם הרבה זמן וכסף בתהליכי המיון והגיוס.

משרות טכנולוגיות מצריכות פירוט שידגיש את הצרכים של הארגון בהיבטים הטכנולוגיים ויעורר סקרנות אצל המועמד על ידי תיאור האתגרים הטכנולוגיים בארגון. כאשר המגייס נעדר הידע הטכני כדי לכתוב תיאור מדויק ומושך, התהליך מתארך והארגון עלול לאבד מועמדים מצוינים. תיאור כללי, ניסוח מעורפל או שילוב מוזר בין שפות תכנות וטכנולוגיות יאריך את התהליך ויפגום באיכותו.

גם הריאיון הראשוני, המפגש הבלתי אמצעי הראשון של המועמד עם המגייסת, משליך על האופן בו הוא יתפוס את הארגון בהמשך הדרך. כבר בשלב זה יכולות לעלות שאלות מצד המרואיין, לעתים כאלה הנוגעות לתחומים הטכניים, ומטבע הדברים תשובות כלליות או לא נכונות עלולות להוציא את הרוח משורות הקוד, והארגון יאבד מועמד איכותי.

הגשר שבין הידע הטכני לבין יכולות הגיוס

לא תמיד חייבים לבנות גשרים, לפעמים מישהו כבר בנה אותם. ב-Experis ישנו צוות מיומן של מגייסים בעלי ידע טכני וניתן לקבל את שירותי הגיוס שלנו במודלים גמישים שיספקו מענה נרחב לצרכים שלכם. השירות שלנו כולל ניתוח מלא של התפקיד, אפיון ותיאור המשרה, הפצתה בערוצים בעלי רלוונטיות גבוהה במיוחד, וניהול וביצוע תהליך הגיוס כולו בהתאם לדרישות שלכם עד להשמה המוצלחת.

אם בכל זאת החלטתם ללכת על זה בעצמכם, לא נשאיר אתכם לבד. הנה כמה דרכים שעשויות להגדיל את הסיכויים לגיוס מוצלח ולגשר על פערי הידע הקיימים אצל צוותי הגיוס שלכם. אחת הדרכים המועילות היא להציב לצד המגייסת בתהליך טכנולוג שעובד בחברה. הוא יוכל לספק את המענה הטכני לשאלות בזמן אמת, או להכין את המגייסת לפני ראיונות במידת הצורך, שבתורה תוכל לנהל את התהליך בראש שקט ולשים דגש על היכולות הרכות, ההתאמה הארגונית-תרבותית ועוד היבטים שאינם פחות חשובים מהיכולת הטכנית של המועמד. שיטה זו אמנם מועילה, אך היא ממש לא יעילה.

כדי להימנע מבזבוז שעות העבודה היקרות של המתכנתים, ניתן לבצע טרגוט או מיון ראשוני לפני סבב הראיונות של המועמדים, על סמך היכולות והכישורים שלהם (ברשתות החברתיות ובקורות החיים), ולהיוועץ לאחר מכן באופן מרוכז עם אנשי הטכנולוגיה בארגון. אפשר גם לצאת בקמפיין “חבר מביא חבר” הכולל שלב ראשון והכרחי בו הטכנולוג בחברה, זה שמביא את החבר שלו, מנהל “דיון טכנולוגי” עם המועמד ומשם ממשיכה המגייסת להיבטים הפחות טכניים. היתרון בשיטה זו היא המוטיבציה הגבוהה של העובדים הקיימים להשקיע בתהליך (הרי מדובר בחברים שלהם) בנוסף לעבודת התכנות שלהם.

השקעה בהכשרה של הצוות המגייס יכולה גם היא לגשר על הפערים הטכניים, אך גם היא דורשת משאבים יקרים. כדי להבין את האתגרים של הטכנולוגיים ואיך נראה היום-יום של המפתחים, תנו למגייסות (ולמגייסים) לעבוד איתם כתף לכתף מידי פעם. כמו כן, כדאי שהצוות הטכני שלכם ישחה ברשתות ובפורומים כדי שיבין את מה שמחפשים המועמדים הפוטנציאליים, מה מפריע להם ומה כואב להם. במקרים רבים, אמפתיה והבנה אמיתית יחפו על הפערים בידע הטכני.

ובכל זאת, אפשר ללכת על גשרים קיימים

לא תמיד חייבים לבנות גשרים ואפשר לצעוד על הקיימים. כבר אמרנו את זה.

Experis מספקת שירותים מגוונים לחברות היי-טק בישראל: שירותי סייבר ואבטחת מידעמיקור חוץ לפרויקטים טכנולוגייםהסבות והכשרות להייטק בתחומי הפיתוח וכמובן שירותי השמה וגיוס עובדים. הניסיון הרב ממדי שלנו מאפשר לנו לראות את השלם ולהוביל תהליכי גיוס מדויקים, יעילים ואפקטיביים. צוותי הגיוס שלנו הם בעלי רקע טכנולוגי וידע והבנה עמוקים איך לגייס למשרות טכנולוגיות בלי באגים.

רוצים לשלב כוחות ולרוץ ביחד? נשמח לספר עוד.

גיוס עובדיםחברת השמה

אנחנו פה בשביל האתגרים והיעדים שלכם

נשמח להציע פתרונות טכנולוגיים בהתאמה אישית לארגון שלכם