אנחנו יכולים לחלק את הקריירה בעולם התעסוקה לשני נתיבים עיקריים: נתיב מקצועי ונתיב ניהולי. כן, אנחנו יודעים, החלוקה הזו גסה, אבל כדי להתקדם צריך להכליל. באופן טבעי הבסיס בקריירה הוא מקצועי. עוד לא נולד המנהל שצנח לתפקיד ניהולי במקום העבודה הראשון שלו. כלומר, מתחילים עם הכשרה מסוימת ובשלב מאוחר יותר לאחר שצוברים ניסיון, החיידק הניהולי מדביק את אלה שמעוניינים בכך. וכן, יש רבים שמעדיפים להישאר בנישה המקצועית שלהם ולהמשיך להתמקצע. תפקיד ניהולי אולי נראה נוצץ אך הוא כולל אחריות רבה, לחץ והרבה “כאבי ראש”.
כמה פעמים אמרתם לעצמכם שאתם בקיאים בתפקיד שלכם בדיוק כמו המנהלת שלכם או אפילו יותר? כמה פעמים הרגשתם, שאם מישהו היה באמת מעריך את המקצועיות שלכם, הייתם כבר מזמן זוכים לקידום? כמה פעמים שאלתם את עצמכם למה בעצם זה לא קורה?
אם בניהול חשקה נפשכם ואתם “מכוונים גבוה”, בקיאות ושליטה בתפקיד המקצועי שלכם לא תמיד יספיקו כדי להזניק אתכם מעלה בסולם הניהולי. אם אתם רוצים לנוע בנתיב הניהולי, כדאי שתתחילו ליישם את הצעדים שיעזרו לכם לעלות עליו כמו שצריך.
המקצוע שלכם הוא הבסיס
כאמור, ניהול הוא שלב מתקדם והארגון שלכם בוחן אתכם על בסיס הביצועים שלכם בתפקיד המקצועי. ההנחה הסבירה היא שבסיס מקצועי חזק יכול להקל על מלאכת הניהול ועל היכולת להשפיע כלפי מטה ומעלה בהתאם למטרות הארגון.
מצבו את עצמכם כמומחים ואל תקפאו על השמרים. פתחו מומחיות בכל מה שקשור לעולם התוכן של המקצוע שלכם והפגינו את זה באלגנטיות במקום העבודה. בנוסף, צאו ללימודים, השתלמו, שמרו על עצמכם מעודכנים בטרנדים ובמתודות הרלוונטיות למקצוע שלכם. בצורה כזו תוכלו להתבלט מקצועית ולא פחות חשוב גם לפתח כלים ויכולות בתחום ההתאמה לשינויים, עניין חיוני אצל כל מנהל בעידן העכשווי.
חפשו פרויקטים חדשים בתחום המקצועי שלכם. הפגינו רצון להתמודד עם אתגרים חדשים ואל תחששו לקפוץ למים העמוקים. קחו על עצמכם פרויקטים שלא ביצעתם ולא התמודדתם איתם בעבר מבלי להירתע. גילויי יוזמה ואומץ הם תהליך חשוב באימוץ מאפיינים ודפוסים ניהוליים.
חפשו לייעל תהליכים בתחום העיסוק שלכם. רק מפני שדברים מבוצעים בדרך מסוימת אין פירוש הדבר שלא תוכלו למצוא דרכים לשיפור, וזכרו כי מרבית האנשים נוטים להיות מקובעים. אלה שרוצים לעלות על מסלול להצלחה בקריירה, חייבים למצוא דרכים כדי להתבלט.
התכונות שיסמנו אתכם כמועמדים לדור הניהולי הבא
תכנון בשלב מוקדם הוא חשוב ביותר. הגדירו מראש את נתיב הקריירה הניהולי שיכול להתאים לכם גם אם הוא ישתנה (והוא ישתנה!) במעלה הדרך. הציבו לעצמכם יעד ניהולי, ובמהלך מילוי תפקידכם דונו עם הממונה עליכם באפשרויות הקידום שלכם. שאלו באופן ברור ובהיר מה הצעדים המעשיים שעליכם לנקוט כדי להתקדם לשלב הבא בהיררכיה ואל תהססו לבקש הכוונה.
חיבור והיכרות עם מה שקורה בארגון שלכם הם אלמנטים חשובים. כדי לדעת מתי לדבר על קידום או לקפוץ לפרויקטים חדשים, רצוי לעשות זאת בזמנים המתאימים ועם טאקט. לדבר על קידום כאשר בשיחות המסדרון כבר מדברים על ההיא שכבר סומנה, לא יאיר אתכם באור חיובי בעיניי המנהלים שלכם. הטו אוזן למה שקורה סביב, השתדלו ליצור קשרים עם גורמים ממחלקות אחרות ולהיות מעורים בנעשה.
מנהלים מנהלים אנשים. גלו פתיחות לעבודה עם אנשים מסוגים שונים ועם מגוון טיפוסים וסגנונות עבודה. אל תניחו לתהליך מורכב או לאנשים פחות נוחים לרפות את ידכם, להחליש אתכם או לתסכל אתכם. היו בטוחים ביכולות שלכם והפגינו ביטחון וחיוביות.
בנוסף, אחת התכונות החשובות בניהול היא הגמישות. תמיד שריינו מקום לשינויים בלוחות הזמנים, ביעדים ובתחומי האחריות. היכולת להסתגל לשינויים (גם אם בלתי צפויים) היא תכונה הכרחית, אז אם הבוס שלכם בדיוק הפך לכם את הלו”ז, להתלונן ולהגיד “אי אפשר לעבוד ככה” היא לא הדרך שתקדם אתכם.
ולסיכום, האוסקר הולך ל…
ניהול הוא לא משימה קלה. כדי להיות מנהלים מוצלחים עליכם לרצות אנשים רבים עם צרכים מגוונים ושונים, לעיתים סותרים, ובמקרים רבים מציאת נקודת האיזון היא מורכבת למדי. הבסיס הוא מקצועי אך הנתיב הניהולי של הקריירה מחייב יכולות וכלים שאינם קשורים באופן ישיר למקצוע שלכם. אפשר לסכם את שלל העצות והצעדים שהזכרנו כאן בנימה צבאית משהו – הגדילו ראש. לכו צעד אחד או שניים רחוק יותר ממה שמצפים מכם, כאשר הדבר עשוי להוסיף ערך לפרויקט או למשימה שאתם מבצעים.